Regelsæt

Reglerkranie-med-boeger-transparent-redigeret
Her er de fulde regler til til Første Søndag: Første Søndags regelsæt
Hvis du tager derud første gang behøver du ikke læse dem alle sammen, det er nok at kunne de korte regler, som kun fylder to sider. De er samlet her: Den korte udgave af reglerne De korte regler kan også findes uden “Praktisk”/”Generelle regler”, samt i en English version of the rules.

Det fulde regelsæt for Første Søndag er senest opdateret September 2016, ved denne opdatering blev foretaget følgende ændringer: Tilføjelse af tegninger.

Karakterer
Her er Karakterarkene for Første Søndag: Karakterark Hvis man hellere vil spille karakterspil end fifle med karakter ark og xp, er man altid velkommen til bare at bruge evnerne: Førstehjælp, Bruge rustning, Handel 1 og Specialevåben: Bue.

Som spiller starter man med en profession (Lærd, Kriger, Vandringsmand, Lyssky osv.) og inden for proffessionen har man en karrierer. Med får 100 xp pr. spilgang man møder op, og kan bruge dem til at købe de evner, som er på ens nuværende karierer. Man kan altid skifte til en anden basiskarrierer, desuden kan man skifte til mere avancerede karrierer, hvis man har alle evnerne inden for en karrierer og dermed får adgang til dens karrierer exits. XP og karrierer systemet er beskrevet her: Karakterbeskrivelser og en beskrivelse af de enkelte evner ses her: Evneliste. Der er rigtig mange evner, men alle evner der interagerer med andre spillere i kamp er dækket af grundreglerne. Derfor behøver man kun at læse sine egne evner, da der vil være tid til at forklarer resten af evnerne i løbet af spillet, når man oplever dem.

 


Udvidelsessæt
Dette er Første Søndags officielle udvidelser til regelsættet, vi opfordrer spillerne til kun at læse de sæt, der har relevans for deres egen roller, så der stadigvæk er mystik omkring de magiske elementer i spillet.

Alkymisæt  (Seneste rettelser, April-2018: Det er skrævet eksplicit i de helbredende drikkes beskrivelse om man kan gå direkte i kamp)
Handels og ingenioersaet (Seneste rettelser, April-2018: eksport af ressourcer, priser på handelsvarer, nye ekspeditioner, ødelæggelse af bygninger)
Lyssky-magiker   (Seneste rettelser: Ny lysskymagiker karakterer starter på 0 xp, udspecificeret at man kun kan lave ét ritual/spilgang)
Magisaet Version (Seneste rettelser: Ny magibruger karakterer starter på 0 xp, begrensninger på ritualet indprint og udspecificeret at man kun kan lave ét ritual/spilgang)
Ork saettet v 2.3 (Seneste rettelser, April-2018: racen “Hobgoblin” afprøves, magien “Hallucinationer” tilføget til Store Waaargh)
Praestesaet  (Seneste rettelser: Ny præste karakterer starter på 0 xp, , udspecificeret at man kun kan lave én højmæsse/spilgang)

 

Med ønsket om nogle gode spiloplevelser
GM-gruppen.

Comments are closed